Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η υπερπροσφορά ρίχνει τις τιμές και τα ενοίκια σε Ντουμπάι, Αμπου Ντάμπι.


Καθοδικές πιέσεις σε τιμές και ενοίκια αναμένεται να ασκηθούν στην αγορά κατοικίας του Ντουμπάι, αλλά και του Αμπου Ντάμπι κατά το τρέχον έτος, εξαιτίας της μεγάλης ανόδου της προσφοράς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναλυτές, στο Ντουμπάι αναμένεται να εισέλθουν στην αγορά σχεδόν 23.000 νεόδμητες κατοικίες, ενώ επιπλέον 18.000 νέες κατοικίες προβλέπονται για το Αμπου Ντάμπι. Ηδη πάντως, κατά την τελευταία τριετία, τιμές και ενοίκια κατοικιών έχουν μειωθεί κατά 50% στα Ην. Αραβικά Εμιράτα.
Στο πλαίσιο αυτό, η διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων Jones Lang LaSalle συστήνει στους ιδιοκτήτες ακινήτων να εστιάσουν στη σωστή συντήρηση και την ποιοτική διαχείριση των περιουσιών, ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα έσοδα από την ενοικίασή τους. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος φέτος και θα ξεχωρίσουν τα ποιοτικά ακίνητα.
Οσον αφορά την αγορά γραφείων, εκείνη του Ντουμπάι αναμένεται να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις φέτος, μιας και είναι η πλέον ευάλωτη σε μείωση αξιών, λόγω του τεράστιου αποθέματος γραφειακών χώρων. Μάλιστα, αυτή η υπερπροσφορά αναμένεται να ενισχυθεί και άλλο φέτος, καθώς αναμένεται η εισροή 1,1 εκατ. τ.μ. νέων κτιρίων γραφείων. Ηδη μάλιστα, ο δείκτης διαθεσιμότητας κενών γραφείων αγγίζει το εξωπραγματικό 55%, δείγμα της υπερπροσφοράς κτισμάτων και της πληθώρας επιλογών για τους ενδιαφερόμενους ενοικιαστές, που μοιραία πιέζει τα ενοίκια προς τα κάτω.
Πηγή www.kathimerini.gr