Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Αναστολή λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του ΤΕΕ.


Με αναστολή της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου ως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, συνεχίζονται οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των διπλωματούχων Μηχανικών, όλων των κλαδών, όλων των ειδικοτήτων και όλων των γενεών. Συνεχίζεται επίσης κανονικά η αποχή των μελών του ΤΕΕ από όλες τις Επιτροπές και όλα τα Συμβούλια ελέγχου και αναθέσεων μελετών, έργων και προγραμμάτων έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Στο μεταξύ οι Σύλλογοι, Ενώσεις και Ομοσπονδίες των Διπλωματούχων Μηχανικών προχωρούν σε αποχή από την εργασία, απεργίες και στάσεις εργασίας, στο αντίστοιχο διάστημα που διαρκούν οι κεντρικές κινητοποιήσεις, με αποφάσεις, που εξειδικεύονται από τους συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς των Μηχανικών. Παράλληλα ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συνδιοργανώνουν από κοινού με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας την Πανεπιστημονική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία μουσικής Μίκη Θεοδωράκη, με τον Μανώλη Μητσιά την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή τη συνδιοργάνωση της Συναυλίας Διαμαρτυρίας υπογραμμίζει:

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να δώσουν το παρόν, για να δείξουμε στον πολιτικό κόσμο, στην Ευρώπη και στη διεθνή Κοινότητα την εναλλακτική πρό-ταση του ελληνικού λαού:

στη βαρβαρότητα απαντάμε με τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη μας,

στα συμφέροντα του απεχθούς χρέους, με την πρόταση μας για ανάπτυξη και την οικοδόμηση μιας εθνικής παραγωγικής δομής,

στις προσβολές της χώρας μας, με την εθνική μας περηφάνεια, την αξιοπρέπεια και τη συμμετοχή μας για την ανατροπή της πολιτικής της εξαθλίωσης και της ανεργίας».