Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Η κρίση βαθαίνει αλλά οι τιμές των νεόδμητων κατοικιών παραμένουν …υψηλές.


Οι τιμές των ενοικίων έχουν διορθώσει, ωστόσο αυτές των πωλητηρίων, σε νέες οικοδομές, πλην μερικών εξαιρέσεων, δεν λένε να …συμμορφωθούν



Μπορεί η κρίση να οδεύει από κορύφωση σε κορύφωση, η αγορά να έχει παγώσει σε όλα τα επίπεδα και διάφοροι ανορθολογισμοί του παρελθόντος να διορθώνουν, ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένα μέτωπο που φαίνεται να αντιστέκεται σθεναρά.

Ο λόγος αφορά στις τιμές των ακινήτων και ειδικά των νεόδμητων. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας είναι αποκαλυπτικά, καθώς καταδεικνύουν ότι εν μέσω της κρίσης, προβάλλουν μια πρωτοφανή αντίσταση, αφού η μεσοσταθμική τους μείωση δεν ξεπερνά το 5%.

Το ποσοστό αυτό αφορά για το σύνολο του 2011 και για ολόκληρη την επικράτεια κι εξηγείται με έναν και μοναδικό τρόπο. Όπως λένε παράγοντες της αγοράς, «οι κατασκευαστές, στο μεγαλύτερο μέρος τους, δεν ήταν τραπεζικά ανοιγμένοι, όταν προέκυψε η κρίση και κατά συνέπεια έχουν λίπος για να αντέξουν.

Γι' αυτό και κρατούν τις τιμές ψηλά και τα διαμερίσματα κλειστά». Το θέμα, βεβαίως, είναι για πόσο καιρό θα μπορούν να τηρούν αυτή την πολιτική. Γεγονός αποτελεί πάντως ότι ενώ οι τιμές των ενοικίων έχουν διορθώσει, αυτές των πωλητηρίων, σε νέες οικοδομές, πλην μερικών εξαιρέσεων, δεν λένε να …συμμορφωθούν. Πηγή www.voria.gr