Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αγορά με ευκαιρίες για μίσθωση καταστημάτων.


«Τώρα είναι πραγματική ευκαιρία για τη μίσθωση καταστημάτων στα πιο καλά πόστα».

Την άποψη αυτή εξέφρασε χθές ο Απόστολος Πεταλάς, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Φουρλή, ο οποίος, αναφερόμενος ειδικά στις επιδόσεις του ομίλου επεσήμανε ότι από το 2009 για τα 37 Intersport που λειτουργούν στην ελληνική αγορά έχει επιτευχθεί μείωση στα κόστη ενοικίων της τάξεως του 40%.

Ο επικεφαλής του ομίλου κ. Βασίλης Φουρλής κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης ανέφερε επιπλέον ότι ο όμιλος θα πραγματοποιήσει εφέτος περιορισμένες επενδύσεις μεταξύ 10- 15 εκατ. ευρώ καθυστερώντας το χρονοδιάγραμμα επέκτασης των καταστημάτων ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Οσον αφορά τις νέες επενδύσεις, τα κεφάλαια θα διατεθούν κυρίως για τη δημιουργία νέων καταστημάτων Intersport στην Τουρκία (3-5 καταστήματα) και πιο επιλεκτικά σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. Η διοίκηση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διαθέσει κεφάλαια εφέτος για την αγορά, υπό προϋποθέσεις, αγορά ακινήτου για τη δημιουργία νέου ΙΚΕΑ.

Σημειωτέον ότι με βάση το μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό προβλέπεται ακόμη ένα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα και ένα ακόμη στη Βουλγαρία, χωρίς ωστόσο, λόγω των συνθηκών, να έχουν οριστικοποιηθεί τα χρονοδιαγράμματα.

Ειδικά για το νέο ΙΚΕΑ στη Σόφια, το οποίο έχει κλείσει αισίως 3μιση μήνες λειτουργίας, οι επιδόσεις είναι λίγο πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις με πρόβλεψη για τον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας το κατάστημα να είναι λειτουργικά κερδοφόρο. Για τα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, παρά την πτώση των πωλήσεων κατά 10% περίπου το 2011, ο όμιλος αύξησε το μερίδιό του στο 18% με στόχο περαιτέρω αύξησης στο τέλος του 2012 στο 20%.

Πηγή www.ered.gr