Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αυθαίρετα: Δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Απριλίου.



Παράταση 2 ακόμα μηνών, μέχρι το τέλος Απριλίου, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Περιβάλλοντος, για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, ενώ φορείς όπως το ΤΕΕ έχουν ζητήσει παράταση της προθεσμίας για ένα έτος ενώ υπάρχουν και άλλες "φωνές" που ζητούν μονιμοποίηση του μέτρου.
Η παράταση πάντως θα πρέπει να ανακοινωθεί άμεσα, δηλαδή ακόμα και μέσα στη μέρα, καθώς το ΤΕΕ έχει αποφασίσει να αναστείλουν τη λειτουργία τους όλες οι υπηρεσίες του, από 23 Φεβρουαρίου έως 29 Φεβρουαρίου 2012 - σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο Μνημόνιο- μία εκ των οποίων είναι και η ηλεκτρονική υποδοχή των αιτήσεων για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν να κάνουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση το αργότερο μέχρι και σήμερα 21 Φεβρουαρίου, καθώς πρέπει να περάσουνε 24 ώρες προκειμένου να περαστεί η πληρωμή του παραβόλου στο ηλεκτρονικό σύστημα και να προχωρήσει η δήλωση σε προσωρινή υπαγωγή.
Σημειώνεται, ότι παρά την αρχικά αυξημένη πρόθεση των πολιτών να ενταχθούν στο νομο 4014, η οικονομική δυσκολία, η έλλειψη ρευστότητας, οι πολλοί φόροι, το αβέβαιο μέλλον, οι ασάφειες και οι συνεχείς αλλαγές του νόμου και τα υψηλά πρόστιμα, έχουν "παγώσει" τις αιτήσεις υπαγωγής.
Πηγή www.buildnet.gr