Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ενδιαφέρον για την εξοχική κατοικία από το Ταμείο.



Μελέτη για την παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα σκοπεύει να εκπονήσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αναζητώντας σύμβουλο που θα αναλάβει να αναλύσει τις προοπτικές για την αγορά δεύτερης κατοικίας είτε αυτή αφορά συγκροτήματα κτηρίων είτε σύνθετα τουριστικά καταλύματα, δηλαδή ξενοδοχεία με κατοικίες.
Σε ότι αφορά τα τελευταία ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα και τα condo hotels έχει τύχει ευνοϊκής υποδοχής από την αγορά με αρκετές εταιρείες να έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να προχωρήσουν σε τέτοιες αναπτύξεις, αν και η αναγκαία ύπαρξη ξενοδοχείου 5 αστέρων στο συγκρότημα θεωρείται περιοριστική. Επίσης, όπως εκτιμούν στελέχη της αγοράς, οι παραθεριστικές κατοικίες θα πρέπει να μπορούν να πωλούνται και όχι να ενοικιάζονται.
Στόχος, της έρευνας που θα εκπονήσει ο σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να διερευνηθούν οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς παραθεριστικής κατοικίας, σε συνδυασμό βέβαια με τις μεγάλες δημόσιες εκτάσεις που προωθούνται για αξιοποίηση και προσφέρονται για τέτοιου είδους αναπτύξεις όπως η Αφάντου στη Ρόδο κ.α.
Πηγή www.ered.gr