Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Νέος οργανισμός θα αντικαταστήσει ΟΕΚ και ΟΕΕ.


Νέο σχήμα θα αντικαταστήσει τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας. Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και τα προνοιακά επιδόματα


Στη δημιουργία ενός νέου σχήματος που θα αντικαταστήσει τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, στους οποίους μπαίνει λουκέτο, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ενώ θα παραμείνουν τα προνοιακά επιδόματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νέος ενιαίος οργανισμός προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης θα αναλάβει την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, όπως η επιδότηση ενοικίου, η επιδότηση επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια, ενώ θα διατηρηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και ο κοινωνικός τουρισμός.

Το προσωπικό των δύο οργανισμών, όσοι δεν ενταχθούν στο νέο σχήμα, θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας. Πάντως, ανοιχτό παραμένει το θέμα των εισφορών προς τους οργανισμούς, που σήμερα αντιστοιχεί στο 1,10% της αμοιβής για τους εργαζόμενους και 1,35% για τους εργοδότες.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας, δεν αποκλείουν τη μείωση εργοδοτικής εισφοράς στα πλαίσια της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, επισημαίνουν όμως ότι η μείωση αυτή θα συνοδεύεται από κίνητρα που θα αποσκοπούν στη διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης.

Πηγή www.voria.gr