Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Εδώ τα καλά ακινητα...


"Στο σφυρί" βγάζει η κυβέρνηση έξι κτήρια και οικόπεδα - "φιλέτα" ιδιοκτησίας της Ελληνικής Δημοκρατίας στο εξωτερικό και σε δύο ξενοδοχεία «Ξενία». Η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, μεταβιβάζει με απόφασή της τα ακίνητα αυτά στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Ειδικότερα μεταβιβάζονται και περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς αντάλλαγμα κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα ακόλουθα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό
1. Τριώροφο κτήριο 947 τ.μ. και προαύλιο στο Λονδίνο (2 Holland Park), που περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο με τίτλο ιδιοκτησίας του 1973. Το ακίνητο βρίσκεται στη δεύτερη ακριβότερη συνοικία της βρετανικής πρωτεύουσας.

2. Οικόπεδο 447 τ.μ. με πολυώροφο κτήριο γραφείων συνολικής επιφανείας περίπου 2.850 τ.μ. με θέσεις στάθμευσης στις Βρυξέλλες (Rue Montoyer 25). Πρόκειται για ακίνητο υψηλής εμπορικής αξίας που είχε περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο το 1995.

3. Οικόπεδο 1.284 τ.μ. με πολυώροφο (τετραώροφο με δώμα) κτήριο συνολικής επιφανείας 2.378,74 τ.μ. στο Βελιγράδι (Kralja Milutinova 6). Εντός του οικοπέδου υφίστανται δύο κτήρια, αυτό που προοριζόταν για τη στέγαση της διπλωματικής και προξενικής αποστολής και ένα βοηθητικό. Το ακίνητο είχε περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο το 1998.

4. Τριώροφο (υπόγειο, ισόγειο, όροφος και σοφίτα) κτήριο 1.215 τ.μ. επί οικοπέδου 407 τ.μ., ακάλυπτος χώρος οικοπέδου 704 τ.μ. και δύο ανεξάρτητα γκαράζ (16 τ.μ. και 20 τ.μ.) στη Λιουμπλιάνα (Veselova 17). Το ακίνητο είχε περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο το 1998.

5. Γεωτεμάχιο 8.000 τ.μ. στην Έγκωμη της Λευκωσίας (οδός Αγίου Προκοπίου).

6. Οικόπεδο 1.916 τ.μ. στην περιφέρεια Mirzo-Ulugbek της Τασκένδης στο Ουζμπεκιστάν (οδός Do’rmon Yo’li 3-4).

Επίσης επιταχύνεται η διαδικασία για την αξιοποίηση των ξενοδοχείων «Ξενία», τα οποία, σύμφωνα με το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ, θα ομαδοποιηθούν σε «πακέτο» 6-10 ξενοδοχείων και θα παραχωρηθούν σε διαχειριστή επτάστερων τουριστικών συγκροτημάτων. Στην πλήρη κυριότητα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων περνούν τα ακίνητα των «Ξενία» στη Χώρα της Άνδρου και στην Τσαγκαράδα του Πηλίου.