Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Το πρώτο σεμινάριο LEED στην Ελλάδα για τα "πράσινα" κτίρια και την αειφόρο δόμηση.




Πράσινα κτίρια με ενεργειακή ταυτότητα
Η βιομηχανία χρωμάτων VITEX και η εταιρία ενεργειακών υπηρεσιών Zero Energy Building (ZEB) διοργανώνουν το πρώτο σεμινάριο LEED στην Ελλάδα για τα "πράσινα" κτίρια και την αειφόρο δόμηση.

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συμβουλίου Αειφόρου Δόμησης και Κατασκευών (Hellenic Green Building Council- ELGBC, www.elgbc.gr ), του ανεξάρτητου οργανισμού για την προώθηση της αειφόρου δόμησης στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) αναπτύχθηκε από το United States Green Building Council (USGBC) για την παροχή ενός συνεπούς, αξιόπιστου συνόλου προτύπων για περιβαλλοντικά αειφόρες κατασκευές.

Σύμφωνα με το USGBC, το LEED Green Building Rating System™ ενθαρρύνει και επιταχύνει την υιοθέτηση της αειφόρου πράσινης ανάπτυξης μέσω της δημιουργίας και της εφαρμογής παγκοσμίως αποδεκτών και κατανοητών εργαλείων και κριτηρίων. Τα LEED rating systems διέπουν την ανάπτυξη και συντήρηση συστημάτων βαθμονόμησης που είναι σύμφωνα με τις πολιτικές και διαδικασίες του USGBC. (www.usgbc.org).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Vitex την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους συνεργάτες των δύο εταιριών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα της ZEB (www.zeb.gr).

Σε ότι αφορά το σεμινάριο:
- Θα είναι στην αγγλική γλώσσα χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.
- Όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα λάβουν Certificate of Attendance το οποίο δίνει το δικαίωμα της μετέπειτα ατομικής συμμετοχής σε εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποίησης LEED Green Associate (LEED G.A.).
- Εκπαιδευτικός φορέας του σεμιναρίου είναι ο οργανισμός "Triple Green Building Group", ο οποίος είναι επίσημος εκπαιδευτής του USGBC.