Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Δεσμευτικές προσφορές για το Ελληνικό.



Στη φάση των δεσμευτικών προσφορών εισέρχεται ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ελληνικού καθώς χθες το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης.
Πλέον οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικόν Α.Ε. Η μόνη υποχρέωση των επενδυτών είναι ότι δε μπορούν να πουλήσουν επιφάνεια μεγαλύτερη του 30% η οποία θα έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή για την ανάπτυξη κατοικιών.
Σε σχετική ανακοίνωση το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι βασικός στόχος είναι η «εξασφάλιση σημαντικών εσόδων για το Δημόσιο καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης του Ελληνικού και η μεγιστοποίηση του συνολικού οικονομικού οφέλους που θα προκύψει, με παράλληλη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή και την ελληνική οικονομία».
Αλλωστε, το Δημόσιο συμμετέχει με ποσοστό 30% στα μελλοντικά κέρδη από την εκμετάλλευση του ακινήτου για όλη τη διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί.
«Είμαστε αισιόδοξοι για την επιτυχή έκβαση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας δεδομένης της ποιότητας των επενδυτικών εταιρειών που έχουν προεπιλεγεί για την τελική φάση του διαγωνισμού. Τα οικονομικά μεγέθη από την υλοποίηση του έργου αξιοποίησης του Ελληνικού είναι πολύ σημαντικά για την Ελληνική Οικονομία και παράλληλα θα προσδώσουν σημαντική αξία στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τ. Αθανασόπουλος.