Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Οριστικά παραχωρητήρια των σπιτιών που διαμένουν ζητάνε οι δικαιούχοι του ΟΕΚ.



Να μην κλείσει ο ΟΕΚ και να τους δωθούν τα οριστικά παραχωρητήρια των σπιτιών που διαμένουν, ζήτησαν οι δικαιούχοι -από 62 οικισμούς όλης της χώρας- του ΟΕΚ, που χθες πραγματοποίησαν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.
Είναι αδικαιολόγητο να υπάρχουν οικισμοί του ΟΕΚ που ενώ πέρασαν 15-25 χρόνια, οι δικαιούχοι να βρίσκονται με προσωρινά παραχωρητήρια, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δικαιούχοι.
Επίσης, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδομών Γιάννης Πάσουλας, "η κατοικία είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου που πρέπει να διεκδικήσει και δεν είναι εμπόρευμα".
Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία των δικαιούχων συναντήθηκε το απόγευμα με τον υφυπουργό Εργασίας N. Παναγιωτόπουλο ο οποίος επιχείρησε να καθησυχάσει τους δικαιούχους τονίζοντας ότι θα κλείσουν οι εκκρεμότητες του Οργανισμού με την ολοκλήρωση κατασκευής 1.500 με 2.000 κατοικιών και παράδοση περίπου 15.000 παραχωρητηρίων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δικαιούχοι ζητάνε μεταξύ άλλων να τους παραδοθούν άμεσα οι οικισμοί που είναι έτοιμοι και έχουν κληρωθεί, να ολοκληρωθούν οι υπό ανέγερση κατοικίες, να μην αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο πήραν τα σπίτια τους χιλιάδες δικαιούχοι, να γίνει έλεγχος Ενεργειακής Απόδοσης των κατοικιών, από Τεχνικούς του Υπουργείου και σε περίπτωση που τα σπίτια είναι χαμηλής ενεργειακής απόδοσης, να μειωθεί ανάλογα και η τιμή ανά τ.μ.