Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Eκρηκτική κόντρα για τους πλειστηριασμούς.




Χάσμα φαίνεται ότι χωρίζει τις δύο πλευρές σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Οπως φαίνεται η κυβέρνηση δέχεται μερική άρση της προστασίας και η τρόικα επιμένει σε πλήρη απελευθέρωση.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι την 9η Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι η ημερομηνία αυτή είναι κρίσιμη, καθώς στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία η ελληνική πλευρά θα πρέπει να δείξει ότι έχει επιτύχει αποτελέσματα.

Τη θέση ότι η κυβέρνηση δημιουργεί "ένα ευρύτερο στρώμα προστασίας για όσους το χρειάζονται και όχι για αυτούς που αποδεικνύεται ότι παριστάνουν πως δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ μπορούν" επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης τη Δευτέρα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 . Σύμφωνα με τον Κ.Χατζηδάκη, "η ευαισθησία η δική μας και όλων είναι επικεντρωμένη -και σωστά- στους ανθρώπους που έχουν μια αδυναμία".

Παράλληλα, δήλωσε ότι "Δεν ισχύουν αυτά που αναγράφονται ως εικασίες σε ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης ή Κοινωνικής Δικτύωσης, ότι δηλαδή θα υπάρχει Αρμαγεδδών που θα πλήξει ανθρώπους που είναι σε μεγάλη ανάγκη και θα χαθούν τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει ούτε έχει τεθεί στις συζητήσεις μας με την τρόικα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο νόμος Κατσέλη, όπως τροποποιήθηκε από εμάς, και δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους αυτούς να προσφύγουν στο Ειρηνοδικείο και να σώσουν την α’ κατοικία τους. Στις συζητήσεις με την τρόικα δεν έχει αμφισβητηθεί η φιλοσοφία και η λογική των δύο αυτών νόμων.

Από εκεί και πέρα, η προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση είναι να μην περιοριστούμε στις ρυθμίσεις αυτές, αλλά να έχουμε ένα ευρύτερο στρώμα προστασίας για όσους το χρειάζονται και όχι για αυτούς που αποδεικνύεται ότι παριστάνουν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ μπορούν.

Η ευαισθησία η δική μας και όλων είναι επικεντρωμένη -και σωστά- στους ανθρώπους που έχουν μια αδυναμία. Και θέλω να καταστεί σαφές ότι κάνουμε μια διαπραγμάτευση, η οποία θα τεθεί υπόψη των δύο κομμάτων που είναι στην κυβέρνηση, για να αποφασίσουν. Δεν έχουμε την αφέλεια να πάμε στη Βουλή χωρίς αυτό (το διάλογο). Και είναι απολύτως ξεκάθαρο αυτό".