Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Μπαράζ δικαστικών ερευνών για Π. Ψωμιάδη.


Λίγα βήματα πριν από την ολοκλήρωσή της βρίσκεται ακόμη μία δικαστική έρευνα με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην πρόεδρο του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ», ο οποίος εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιταγής ύψους 550 εκατ. ευρώ.

Ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας των ασφαλειών βρέθηκε ενώπιον του τακτικού ανακριτή, Κων. Σαργιώτη, προκειμένου να απολογηθεί για τα βαρύτατα αδικήματα της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, που φέρεται να φτάνουν τα 5,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2000 ο Παύλος Ψωμιάδης προχώρησε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε μία από τις εταιρείες του ομίλου του, όμως τα χρήματα αντί να πάνε στην εταιρεία εμφανίζονται να μεταφέρθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό, που διατηρούσε ο πρώην επιχειρηματίας από κοινού με τη σύζυγό του (σ.σ. έχει και αυτή καταστεί κατηγορούμενη στην υπόθεση). Στη συνέχεια, φέρονται να καταλήγουν σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό του Π. Ψωμιάδη.

Εξαπάτηση

Παράλληλα, ακόμα μία υπόθεση, αυτή της εξαπάτησης των ομολογιούχων επενδυτών της «ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ», βρίσκεται στις δικαστικές αίθουσες.

Κατηγορούμενοι, εκτός από τον Π. Ψωμιάδη, είναι η σύζυγος και η κόρη του και αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βαθμό κακουργήματος.

Κατά την κατηγορία, οι επενδυτές έχασαν περίπου 60.000.000 ευρώ, καθώς τα χρήματα που οι ομολογιούχοι επένδυαν στην «ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ» φέρονται να κατέληγαν είτε σε άλλες εταιρείες του ομίλου είτε σε προσωπικούς λογαριασμούς του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα των ασφαλειών.