Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Κ. Χατζηδάκης: Εντός του 2013 το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.


Παρά τη διάσταση απόψεων μεταξύ Κυβέρνησης και Τρόικας για το νέο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο για τη ρύθμισή τους θα κατατεθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα,ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός των προσεχών είκοσι ημερών και πάντως οπωσδήποτε έως το τέλος του 2013.

Παράλληλα, οριοθετώντας το χάσμα απόψεων που χωρίζει κυβέρνηση και εταίρους σχετικά με τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τους πλειστηριασμούς, επεσήμανε ότι η Τρόικα, αρνείται τη συνέχιση οποιασδήποτε εξωδικαστικής διαδικασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση, η οποία εμμένει στην διατήρηση τόσο της δικαστικής όσο και της εξωδικαστικής οδού.

Απέφυγε ωστόσο να τοποθετηθεί στα σενάρια που διακινούνται σε σχέση με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, επικαλούμενος την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Τόνισε ωστόσο πως στόχος της Κυβέρνησης είναι να προστατευτούν όχι μόνον οι χαμηλότερες εισοδηματικά τάξεις της χώρας αλλά και τα μεσαία νοικοκυριά. Ξεκαθάρισε πάντως πως όσοι δύνανται να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους αλλά έχουν βρει ομπρέλα προστασίας στην απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που ισχύει έως το τέλος του 2013, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να τυγχάνουν της ίδιας ασυλίας.