Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Νέοι διαγωνισμοί για ακίνητα του Δημοσίου.



Στις 7 Φεβρουαρίου θα κατατεθούν οι προσφορές στους δύο νέους διαγωνισμούς για την αξιοποίηση τριών ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα που προκήρυξε σήμερα το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με στόχο να προσελκύσει επενδυτές που ενδιαφέρονται για συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τα ακίνητα στις περιοχές της Ασπροβάλτας του Δήμου Βόλβης του Νομού Θεσσαλονίκης και της Ν. Ηρακλείτσας του Νομού Καβάλας ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για το ακίνητο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη.

Με τον πρώτο διαγωνισμό παραχωρείται η πλήρης κυριότητα των ακινήτων της Ασπροβάλτας ή / και της Νέας Ηρακλείτσας (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να υποβάλλουν προσφορά και για τα δύο ακίνητα, είτε μόνο για το ένα εξ' αυτών) και με τον δεύτερο του ακινήτου στην Αγ. Τριάδα.

Το ακίνητο στην Ασπροβάλτα βρίσκεται εντός σχεδίου και έχει έκταση 296 στρέμματα. Σήμερα φιλοξενεί εγκαταστάσεις κάμπινγκ, επιφάνειας περίπου 5.160 τ.μ.. Στο ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζουν πως το ακίνητο «προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών μεσαίου επιπέδου, με έμφαση στις παραθεριστικές κατοικίες και τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας/αναψυχής».

Το ακίνητο της Νέας Ηρακλείτσας, έκτασης 150 στρεμμάτων, είναι επίσης εντός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και προσφέρεται για την ανάπτυξη εξοχικών κατοικιών και εγκαταστάσεων φιλοξενίας/αναψυχής.

Οσο για το ακίνητο της Αγίας Τριάδας, είναι έκτασης 122 στρεμμάτων και αποτελεί παραθαλάσσια έκταση, με μεγάλο παραλιακό μέτωπο. Στο ΤΑΙΠΕΔ εκτιμούν πως προσφέρεται για την ανάπτυξη συγκροτήματος κατοικιών που περιλαμβάνει κύριες και παραθεριστικές κατοικίες, καθώς και υποστήριξη από εμπορικά καταστήματα.