Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

1 στους 3 θεωρεί αδύνατη την καταβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας για το 2014.



Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πέμπτης ποσοτικής έρευνας για φέτος, που δημοσιοποίησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε ερώτημα σχετικά με τον φόρο ακίνητης περιουσίας, ο 1 στους 3 συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρεί αδύνατη την καταβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας για το 2014.

Παράλληλα, πολλοί είναι και εκείνοι οι οποίοι δεν ξέρουν αν θα είναι σε θέση να καταβάλουν την αντίστοιχη εισφορά μέσα στο επόμενο έτος, λόγω δυσμενέστερων οικονομικών συνθηκών σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Ωστόσο, ο 1 στους 2 ερωτηθέντες δηλώνει ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα οι δείκτες απαισιοδοξίας για την πορεία της εθνικής μας οικονομίας και τα οικονομικά των νοικοκυριών πέφτουν στα χειρότερα επίπεδα από τις αρχές του 2013.

Ακόμα προκύπτει ότι οι πολίτες περιμένουν νέα μέτρα σε ποσοστό 47%, ενώ μόλις το 16% πιστεύει σε κάποια αντίδραση απ την πλευρά της κυβέρνησης, το 11% στην υπαναχώρηση της τρόικας ενώ είναι υψηλό το ποσοστό των συμμετεχόντων (26%) οι οποίοι είτε δεν έχουν είτε επέλεξαν να μην εκφέρουν προσωπική άποψη στο ερώτημα.

-Σημειώνεται ότι η έρευνα "Οικονομικό Βαρόμετρο", πραγματοποιείται κατά εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρία ALCO, ενώ τα ευρήματά της επεξεργάζονται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ.

-Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 20 και 23 Νοεμβρίου 2013.