Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Κόλλησε στην τρόικα ο φόρος ακινήτων.




Νέα εμπλοκή με τον φόρο ακινήτων. Το υπουργείο οικονομικών ανέβαλε τη προγραμματισμένη για σήμερα κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή.

Υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες με την τρόικα, λένε παράγοντες του οικονομικού επιτελείου. Κατά πληροφορίες, το νομοσχέδιο σχεδιάζεται να κατατεθεί «το αργότερο έως τις 5 Δεκεμβρίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα φέρεται να κατεβάζει εκ νέου τον πήχυ της εισπραξιμότητας και να μεγαλώνει το «κενό» που προκύπτει στα έσοδα. Ο στόχος δηλαδή είναι να εισπραχθούν από τον ενιαίο φόρο 2,9 δισ. ευρώ το χρόνο και η τρόικα φέρεται να μην πείθεται ότι εν τέλει θα επιτευχθεί.

Το σχετικό νομοσχέδιο, με την κατάθεσή του, θα πάρει τη μορφή πολυνομοσχεδίου, καθώς θα περιληφθούν και άλλες φορολογικές διατάξεις για ζητήματα που σχετίζονται με των Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, τον ΚΦΑΣ, και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με μνημονιακές υποχρεώσεις.

Βροχή οι φόροι στα ακίνητα

Μέχρι τον Μάιο του 2014 οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ, για τα ακίνητα. Από τον Ιούλιο του 2014 θα αρχίσει η καταβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων.

Η αποπληρωμή του θα γίνει το Δεκέμβριο του 2014. Από το 2015, η πληρωμή του φόρου θα γίνεται σε 9 δόσεις.