Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Προς λύση για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.




Ποια είναι η βασική κατεύθυνση της λύσης στην οποία φαίνεται να καταλήγουν κυβέρνηση και τρόικα σχετικά με την άρση προστασίας της α' κατοικίας.

Μια λύση που να επιτρέπει σε όλες τις πλευρές να δηλώσουν ικανοποιημένες αναζητείται σχετικά με τους πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το... modus vivendi στο οποίο φαίνεται να καταλήγουν κυβέρνηση και τρόικα, αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, είναι να γίνει το «χατήρι» των δανειστών ώστε να περιληφθεί στην απελευθέρωση η πρώτη κατοικία, ωστόσο, θα υπάρχει ένας αστερίσκος.

«Θα πρέπει οι τράπεζες να αποδεικνύουν ότι στο σφυρί θα βγαίνουν οι πρώτες κατοικίες εκείνων που ενώ έχουν τους απαραίτητους πόρους εξακολουθούν να μην τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους», επισημαίνει αρμόδιο στέλεχος της ελληνικής πλευράς, το οποίο συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Προς το παρόν, η τρόικα δεν φαίνεται να έχει δώσει τη συγκατάθεση της, αναφορικά με το θέμα, ωστόσο, στο υπουργείο Ανάπτυξης θεωρούν ότι έχει πολλές πιθανότητες το αίτημα τους, στο τέλος, να γίνει αποδεκτό. Απλά, στην παρούσα φάση, κρίνεται ότι τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο, καθώς η διαπραγμάτευση των προηγούμενων ημερών αναμένεται να συνεχιστεί, σε πρώτη φάση με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και στη συνέχεια με τους επικεφαλής, μετά τη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στο Βερολίνο.