Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Εβαλε πωλητήριο η επαγγελματική στέγη.



Επιβεβαιώνονται οι πιο ανησυχητικές προβλέψεις των τελευταίων ετών για τα επαγγελματικά ακίνητα και δη για τα καταστήματα. Η έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου έδειξε ότι ένα στα έξι εμπορικά καταστήματα έβαλε λουκέτο ενώ 100.000 θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο.
Το ακόμη πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον «σταθερές» στην αγορά.
Ούτε το ιστορικό κέντρο, ούτε η Ερμού, ούτε το Κολωνάκι γλιτώνουν από τη λαίλαπα της κρίσης και έχουν γεμίσει πωλείται και ενοικιάζεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο έκλεισαν 215 καταστήματα, ποσοστό 17,2% και πρόκειται για δρόμους όπως η Ερμού, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου, η Ακαδημίας.
Στο Κολωνάκι έκλεισε το 12,5% του συνόλου, δηλαδή 37 καταστήματα στις άλλοτε χρυσές οδούς όπως η Π. Ιωακείμ, η Τσακάλωφ, η Σκουφά. Στο Μαρούσι το ποσοστό φτάνει το 16,3% ή 38 καταστήματα, στην Κηφιά έκλεισε 20 καταστήματα ή 11,8%, στο Χαλάνδρι 34 ή 17%, στο Πειραιά 69 ή 11%.
Είναι εντυπωσιακό ότι το άλλοτε φόβητρο της Ερμού, η οδός Σταδίου έχει ένα στα 4 καταστήματα κλειστό ενώ στην Πανεπιστημίου λουκέτο έχει μπει σε ένα στα 5 καταστήματα.
Κι όλα αυτά ενώ αναμένεται δύσκολος χειμώνας και οι ειδικοί περιμένουν χιλιάδες άλλα λουκέτα. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών βρίσκονται σε απόγνωση αφού εότε αναγκάζονται να ρίξουν τα ενοίκια έως και 30% κάτω ή βλέπουν την περιουσία τους να απαξιώνεται διαρκώς.
Πηγή www.ered.gr