Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Κατασχέσεις ακινήτων και καταθέσεων.



Μπαράζ ελέγχων σε υψηλά εισοδήματα, μεγάλες ακίνητες περιουσίες και οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα Νέα, με στόχο να συλλέξει 26 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους για να μην «πέσει» έξω ο προϋπολογισμός και χρειαστούν και νέα μέτρα για το 2011.
Καθώς αρχίζουν οι διαδικασίες κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού, η τρόικα ελέγχει ασφυκτικά την πορεία των εσόδων της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα είσπραξης εσόδων της τρόικας και το φετινό προϋπολογισμό, το Υπουργείο πρέπει να εισπράξει 26,4 δισ. έως το τέλος του έτους για να πιάσει τον «στόχο» των 55,1 δισ. και να μην χρειαστούν νέα μέτρα για το 2011.
Στο… «σαφάρι» για τον στόχο των 26,4 δισ. ευρώ, το Υπουργείο Οικονομικών έρχεται να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο άμεσης ανάγκης που προβλέπει μέχρι και κατασχέσεις ακινήτων αλλά και καταθέσεων για όσους χρωστούν στο δημόσιο.
Tα τέσσερα μέτωπα του Υπουργείου Οικονομικών για να πιάσει τον στόχο για τα έσοδα ως το τέλος του έτους είναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ με τη δημιουργία πέντε νέων ειδικών ομάδων δράσης, γνωστών και ως «ράμπο», για τα υψηλά εισοδήματα, επιτάχυνση της αποστολής των εκκαθαριστικών για το ΕΤΑΚ αλλά και του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, εντατικοποίηση των ελέγχων στους ελεύθερους επαγγελματίες και κατασχέσεις ακινήτων και καταθέσεων για οφειλές προς το δημόσιο για τις οποίες έχει ήδη δοθεί ένα πρώτο μήνυμα με τις οκτώ κατασχέσεις ακινήτων μεγαλοοφειλετών σε Μύκονο και Σαντορίνη.
Πηγή: Express.gr