Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ξεπουλάει για να σωθεί το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Στο σφυρί βγάζει το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Αυτοκινήτων την ακίνητη περιουσία του σε μια προσπάθεια να διασωθεί. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι υποχρεώσεις του ξεπερνούν τα €700 εκατ. ενώ τα συνολικά του ετήσια έσοδα ανέρχονται μόλις στα €72 εκατ.
Ετσι, χθες το Επικουρικό ανακοίνωσε ότι έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του λίστα με τα προς πώληση ακίνητα. Το Επικουρικό προκηρύσσει διαγωνισμό και οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τις προσφορές τους. Το έντυπο με τους όρους πώλησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν από τα γραφεία του (Υπατίας 5, Αθήνα) ή από την ιστοσελίδα www.epikef.gr και για διευκρινήσεις ή συμπληρωματικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία παρακολούθησης ακινήτων του Επικουρικού Κεφαλαίου στα τηλέφωνα 2103327414, 2103327418 και 2103327400.
Μια πρώτη ματιά στη λίστα του Επικουρικού δείχνει ότι διαθέτει αξιόλογη περιουσία αποτελούμενη από διαμερίσματα, καταστήματα, αποθήκες και γραφεία. Από τα πιο σημαντικά ακίνητα ξεχωρίζουν:
Κτίριο γραφείων σε οικόπεδο 296 τ.μ. στην οδό Δ. Αρεοπαγίτου με τιμή εκκίνησης τα €3.020.800.
Στην οδό Χάρητος στο Κολωνάκι υπόγειο και ισόγειο κατάστημα 105 και 175 τ.μ. αντίστοιχα δίνεται προς €2,6 εκατ.
Δύο καταστήματα επί τη Λ. Συγγρού με τιμή εκκίνησης €1,8 και €1,1 εκατ. αντίστοιχα.
Χωρίς τιμή εκκίνησης είναι ένα ολόκληρο κτίριο γραφείων 5 ορόφων επί της οδού Μιχαλακοπούλου
Στα €1,2 εκατ. καθορίστηκε η τιμή για κτίριο γραφείων 5 ορόφων στο Αγρίνιο.
Tο Επικουρικό Κεφάλαιο - αναλαμβάνει να καλύψει τις εκκρεμότητες προς τους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων ανακαλείται η άδεια λειτουργίας. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να καλύψει την τρύπα του ταμείου κινδυνεύει είτε με στάση πληρωμών είτε με μετακύλιση αυτού του βάρους στα συμβόλαια που συνάπτουν οι ασφαλισμένοι.