Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Οι Έλληνες αγοράζουν στο εξωτερικό.



Παρόλο το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, που υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας, οι Έλληνες συνεχίζουν να επενδύουν σε ακίνητη περιουσία, αλλά όχι εντός της χώρας, αλλά στο εξωτερικό.

Σήμερα, όπως αναφέρει στο Έθνος της Κυριακής ο κ. Νίκος Μπατιστάτος, Γενικός Διευθυντής της "Κατασκευαστικής Κατοικιών batistatos.gr", "στην Ελλάδα, υγιές επενδυτικό περιβάλλον δεν υπάρχει. Τελικά, λεφτά υπάρχουν! Αλλά όχι για τον τόπο μας, ακόμα, αλλά μάλλον για το Σίτι του Λονδίνου ή για τα προάστια του Βερολίνου".

Στο ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Θεολόγος Μπόσδας, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Voelkers North, ενός δικτύου μεσιτικών γραφείων που αριθμεί 470 γραφεία σε 36 χώρες, τονίζει ότι, "έχουμε καθημερινά αιτήματα για αναζήτηση ακινήτων στο εξωτερικό, ακόμη και από συνταξιούχους που πήραν το εφάπαξ τους και θέλουν να επενδύσουν μακριά από την Ελλάδα".

Σύμφωνα με τον κ. Μπόσδα, ενώ παλαιότερα το ενδιαφέρον εστιαζόταν σε ακριβά ακίνητα, εσχάτως έχουν εμφανιστεί μικροεπενδυτές που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα αξίας 300-500 χιλ. ευρώ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν μειωθεί οι ενδιαφερόμενοι για ακίνητα στη Βρετανία αξίας 1 και 1,5 εκατ. λιρών. Πηγή www.buildnet.gr