Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: 2%-3% πέφτουν κάθε μήνα οι τιμές των ακινήτων.



Οι εμπορικές αξίες των νεόδμητων κατοικιών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αλλά και στους οικισμούς μειώνονται το τελευταίο διάστημα, κάθε μήνα, κατά τουλάχιστον 2% - 3%.

Είναι τέτοια η ανάγκη κάποιων πολιτών να ξεφορτωθούν ακίνητα, αλλά και ορισμένων εργολάβων να εξασφαλίσουν ρευστότητα, που δε διστάζουν να "σκοτώσουν" κάποιες νεόδμητες κατοικίες, με συνέπεια, όμως, να δημιουργείται μπάχαλο στην ισορροπία των εμπορικών τιμών.

"Είτε είναι εργολάβοι οι πωλητές είτε απλοί ιδιοκτήτες, τα μεγάλα ζόρια τους κάνουν να πουλάνε ακίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι πλέον κάθε μήνα οι τιμές των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη χάνουν ένα 2% - 3%. Κανείς δεν μπορεί να έχει σαφή εικόνα της αγοράς ακινήτων μ' αυτήν την κατάσταση", ανέφερε στον "Αγγελιοφόρο"ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, Γρηγόρης Λιάντας.

Ο ίδιος σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτή η πτώση των τιμών των νεόδμητων ακινήτων, αφού οι κατασκευαστές δεν έχουν πλέον πολλά περιθώρια να μειώσουν κι άλλο το κέρδος τους.