Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΔΝΤ: Βάλτε και το 2014 χαράτσι στα ακίνητα.




Ανοικτό παράθυρο για συνέχιση του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και το 2014, αφήνει στην έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αμφισβητώντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον Ενιαίο Φόρο.

Όπως αναφέρει το ΔΝΤ στην έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες, θα πρέπει να εξεταστεί η επέκταση του χαρατσιού εφόσον γίνουν κάποιες τροποποιήσεις για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα συνταγματικότητας που έχουν προκύψει.

«Αν και σε αυτό το πεδίο υπάρξει αποτυχία, αυτό θα σημάνει την ανάγκη για μεγαλύτερη εξάρτηση το 2014 σε μέτρα περικοπής δαπανών σε σχέση με αυτά που σχεδιάζουν οι ελληνικές αρχές, περιλαμβανομένων ενδεχομένως με στοχευμένες μειώσεις σε κοινωνικά ευαίσθητες περιοχές», αναφέρει η έκθεση.

Τέλος, σημειώνεται στην έκθεση ότι η θέσπιση του ενιαίου φόρου ακινήτων είναι πολύ δύσκολο να γίνει μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια έως το τέλος του έτους καθώς είναι μια περίοδος που η φορολογική διοίκηση έχει αναλάβει παράλληλα να φέρει εις πέρας και άλλες μεταρρυθμίσεις όπως είναι η καθιέρωση του νέου κώδικα φορολογικών διαδικασιών, η εφαρμογή του νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος κ.ά.