Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Προς αναβολή για το καλοκαίρι του 2014 η άρση του "παγώματος" των πλειστηριασμών.




Αναβολή για το καλοκαίρι του 2014 σχεδιάζεται από την κυβέρνηση ως προς την πολυσυζητημένη άρση του παγώματος των πλειστηριασμών ακινήτων, μετά τις έντονες ενστάσεις τόσο στην αντιπολίτευση αλλά και σε κυβερνητικά στελέχη εντός και εκτός Βουλής.

Σύμφωνα με την naftemporiki.gr "οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για το "ξεπάγωμα" των πλειστηριασμών, ανάγκασαν τον Αντώνη Σαμαρά να μην ανοίξει τον "καυτό" φάκελό τους". Παρά τη σαφή εντολή από τον πρωθυπουργό να μην υπάρξουν αργοπορίες και παρεκκλίσεις από τα χρονοδιαγράμματα, οι αντιδράσεις, που έχουν προκληθεί εντός και εκτός του κυβερνητικού σχηματισμού, για το "ξεπάγωμα" των πλειστηριασμών, ανάγκασαν τον κ. Σαμαρά να αναβάλλει το άνοιγμα της υπόθεσης αυτή τη στιγμή, τονίζοντας στους υπουργούς που μετείχαν στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη ότι "είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, θέλω να το δω προσωπικά και σε βάθος. Δεν μπορεί να συζητηθεί επί του παρόντος".

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, η δήλωση ερμηνεύεται ως αναγνώριση της ευαισθησίας της κοινωνίας επί του συγκεκριμένου θέματος. Αυτό σημαίνει ότι οι χειρισμοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και στοχευμένοι. Σκοπός η αποφυγή πολιτικού ατυχήματος, πόσο μάλλον όταν στον ορίζοντα υπάρχουν διαφωνίες από έντεκα βουλευτές των δύο κομμάτων της τρέχουσας συγκυβέρνησης.