Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Αυξήσεις – φωτιά στις αντικειμενικές ως και 40%.




Τα πάνω κάτω θα φέρει για χιλιάδες φορολογούμενους η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών καθώς συνδέεται άμεσα με τηφορολόγηση των ακινήτων Οι περιοχές στις οποίες θα υπάρξουν μειώσεις είναι ελάχιστες και κυρίως στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, ενώ οι αυξήσεις θα επηρεάσουν περιοχές ολόκληρης της χώρας.

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα είναι κατά μέσο όρο 20% γεγονός που σημαίνει ότι σε κάποιες περιοχές η αύξηση θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών ώστε να εξισωθούν με τις τιμές τις αγοράς θα φέρει αυξήσεις ως και 40%, ενώ λίγες θα είναι οι περιοχές εκείνες οι οποίες θα βρεθούν πολύ κάτω από τον μέσο όρο.

Κυβέρνηση και τρόικα συμφωνούν ότι πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η εξίσωση των τιμών, αντικειμενικών και εμπορικών ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν θα είναι εύκολες καθώς οι δανειστές πιέζουν για μεγάλες αυξήσεις ακόμη και στα εκτός σχεδίου ακίνητα, επικαλούμενοι στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι τιμές που είχαν διαμορφωθεί πριν από αρκετά χρόνια εξακολουθούν να βρίσκονται πάρα πολύ χαμηλά σε σύγκριση με τις πραγματικές, ειδικά στις παραθαλάσσιες και γενικότερα τουριστικά περιοχές της χώρας.

Η μνημονιακή, πάντως, δέσμευση είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που θα επικαιροποιεί συνεχώς τις αντικειμενικές αξίες, ούτως ώστε να είναι πάντα ευθυγραμμισμένες με τις εμπορικές τιμές.