Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες το τελικό κείμενο για το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα




Οι πολίτες που έχουν κάνει χρήση του 4014/2011 θα μπορούν να ενταχθούν στις νέες διατάξεις
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα και να κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή. Σήμερα το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που υποβλήθηκαν κατα τη δημόσια διαβούλευση.

Τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη υπαχθεί στον 4014; "Στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το ΥΠΕΚΑ περί αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμσηςη και περιβαλλοντικού ισοζυγίου περιλαμβάνονται ήδη διατάξεις για όσους έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του Νόμου 4014/2011 ή άλλων προγενέστερων νομοθετικών ρυθμίσεων. Οι πολίτες που έχει κάνει χρήση των διατάξεων του Νόμου 4014/2011 θα μπορούν να ενταθχούν στις διατάξεις του νέου νόμου, χωρίς να αδικηθούν όσον αφορά τα πρόστιμα που έχουν ήδη καταβάλει" αναφέρει σε δηλώσεις του στη "Ναυτεμπορική" ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης.

Επίσης, προσθέτει ότι "Το νομοσχέδιο που έχουμε παρουσιάσει δεν έχει καμία εισπρακτική λογική. Αντίθετα, έχει έντονη την περιβαλλοντική διάσταση. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα σχεδιάσουμε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας αν δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα του δομημένου χώρου. Για αυτό το λόγο είναι σημαντική η καταγραφή της δόμησης, η οποία ξεκινά από τα αυθαίρετα και τη σύνδεσή τους με την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου".