Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ενεργειακή κατάρτιση για τον κλάδο της οικοδομής.



Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης προσπάθειας της Ε.Ε. για μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρα και την διείσδυση των ΑΠΕ στο κτιριακό απόθεμα, το Ευρωπαικό πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη (Intelligent Energy Europe, IEE) εισήγαγε την πρωτοβουλία BUILD UP Skills.

Η πρωτοβουλία αυτή, συγχρηματοδοτούμενη από τον ευρωπαικό Εκτελεστικό Οργανισμό για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (Executive Agency for Competitivess and Innovatio, EACI) στοχεύει στην αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΑΕΚ και ΣΕΚ) των εργατών και τεχνικών στον κατασκευαστικό κλάδο με απώτερο σκοπό την σωστή και αποτελεσματική εγκατάσταση των νέων ενεργειακά αποδοτικότερων τεχνολογιών και υλικών στα κτίρια.

Στόχος του έργου, μεταξύ άλλων, είναι η ανάπτυξη ενός Εθνικού Οδικού Χάρτη, ο οποίος θα προβάλλει την εθνική στρατηγική για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για κατάρτιση του εργατικού δυναμικού.

Η 1η έκδοση του Εθνικού Οδικού Χάρτη είναι γεγονός. Μπορείτε να την δείτε και να μάθετε περισσότερες πληφοροφίες στην σελίδα του έργου εδώ.