Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Στο Σχέδιο Νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων .. και η παραχώρηση ακίνητων στο κράτος έναντι χρεών.



Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, το οποίο έχει δοθεί στη δημοσιότητα για δημόσια διαβούλευση και συγκεκριμένα στο αρθρο 9 περιλαμβάνεται και η σχετική διάταξη που προβλέπει τη δυνατότητα εκχώρησης ακινήτων του οφειλέτη στο Δημόσιο έναντι χρεών.

Δείτε τι ακριβώς λέει το ’ρθρο 9 του Σχεδίου Νόμου

"Εξόφληση φόρου

Στο τέλος του άρθρου 43 του ν.4174/2013 (ΚΦΔ) προστίθεται νέα παράγραφος ως εξής:

"7. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, μπορεί να επιτρέπεται η εξόφληση του συνόλου ή μέρους οφειλομένου φόρου από οφειλέτη που βρίσκεται σε αδυναμία να τον καταβάλει με μετρητά, μετά από αίτησή του, με μεταβίβαση σε τρίτον της πλήρους κυριότητας του ακινήτου και ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο. Με όμοια απόφαση καθορίζεται η διαδικασία εξόφλησης του φόρου και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου."

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που υπάρχουν "ρέστα" από την μεταβίβαση του ακινήτου; Θα επιστρέφεται η διαφορά της αξίας του ακινήτου που μεταβιβάζεται και του οφειλόμενου φόρου; Αυτό ακόμα δεν έχει οριστεί.