Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

GFIA: Η Παγκόσμια, ισχυρή, αντιπροσωπευτική φωνή των ασφαλιστικών εταιρειών.


Η GFIA είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ενώσεων Ασφαλιστικών Εταιρειών. Ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο στις 9-10-2012 και η γραμματεία της βρίσκεται στις Βρυξέλες. Μέλη της είναι 35 Ενώσεις που αντιπροσωπεύουν Ασφαλιστικές Εταιρείες που καλύπτουν το 87% περίπου της παγκόσμιας ασφαλιστικής παραγωγής. Από τα μέλη της, τα 13 προέρχονται από την Αμερικανική ήπειρο, τα 15 από την Ευρώπη, τα 2 από την Αφρική, τα 3 από την Ασία και τα 2 από την Αυστραλία. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι ο Frank Swedlove, πρόεδρος της Canadian Life & Health Insurance Association και γραμματέας της η Michaela Koller, γενική διευθύντρια της Insurance Europe.
Στην πρώτη επέτειο από την ίδρυσή της, η GFIA δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της με τις προγραμματισμένες δραστηριότητες σε ευαίσθητα θέματα που είχε αναλάβει και πραγματοποίησε, για λογαριασμό των μελών της, κατά το έτος αυτό.
«Η Ρύθμιση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών βρίσκεται στην παγκόσμια ατζέντα, με τους G-20 να ηγούνται των εργασιών. Επομένως, είναι σημαντικό οι ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως να μπορούν να μιλήσουν με μια ισχυρή, αντιπροσωπευτική φωνή. Κατά το πρώτο έτος, η GFIA έχει ήδη αποδείξει την αξία της ως μια ευπρόσδεκτη και αξιόπιστη δύναμη, φέρνοντας σε επαφή ρυθμιστικές αρχές και ειδήμονες του χώρου από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Frank Swedlove, πρόεδρος της GFIA και πρόεδρος της Canadian Life & Health Insurance Association και συνέχισε: «Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι που έχουμε ήδη επιτύχει σε μεγάλο βαθμό να εδραιωθούμε στην αγορά, να δημιουργήσουμε επαφές και να ξεκινήσουμε τις εργασίες για το υπερασπιστικό μας έργο».
«Ήταν μια γεμάτη χρονιά για εμάς, σχετικά με τη σύσταση της γραμματείας, αλλά χαίρομαι που τώρα λειτουργούμε πλήρως και μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των μελών μας και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών», πρόσθεσε η Michaela Koller, γραμματέας του GFIA και γενική διευθύντρια της Insurance Europe.
Μέσα από δέκα ομάδες εργασίας, η GFIA εκπόνησε λεπτομερή έγγραφα με τοποθετήσεις και επιστολές, σχετικά με θέματα που περιλαμβάνουν, systemic risk, corporate governance, market conduct, trade issues & financial inclusion. Η ετήσια έκθεση της GFIA περιγράφει τις δραστηριότητες των ομάδων εργασίας και παρέχει λεπτομερή στοιχεία των μελών της ομοσπονδίας.
Η έκθεση είναι διαθέσιμη για λήψη από την ιστοσελίδα GFIA, www.GFIAinsurance.org.