Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Στεγαστικά «πουλήθηκαν» σε τρίτους...



Σε ξένα χαρτοφυλάκια, έναντι χαμηλού αντιτίμου πέρασαν τα πρώτα στεγαστικά δάνεια που ανήκουν στην κατηγορία των επισφαλών

Τα πρώτα στεγαστικά δάνεια που ανήκουν στην κατηγορία των επισφαλών και έχουν σταματήσει να τακτοποιούνται εδώ και καιρό, φαίνεται να πέρασαν σε ξένα χαρτοφυλάκια, έναντι χαμηλού αντιτίμου, που εισέπραξαν οι εκδότριες τράπεζες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν έχετε σταματήσει να πληρώνετε τις δόσεις και σας έρθει «ενημερωτικό - προειδοποιητικό» από ξένη φίρμα, με την οποία καλείστε να το αποπληρώσετε, μην το αγνοήσετε, θεωρώντας ότι έγινε λάθος. Απλώς, το δάνειο σας θα έχει περάσει σε «τρίτα» χέρια, τα οποία ειδικεύονται σε τέτοιου είδους εισπράξεις.

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία αναμενόταν εδώ και καιρό και φαίνεται ότι μπήκε ήδη σε φάση υλοποίησης. Είναι άγνωστο σε ποια τιμή πουλήθηκαν αυτά τα δάνεια στους ξένους, όπως είναι άγνωστες και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι νέες ιδιοκτήτες των δανείων, προκειμένου να εισπράξουν τα υπόλοιπα.

Γενικώς, πάντως, η φήμη που τους συνοδεύει δεν είναι η καλύτερη. Γι' αυτό και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η πρώτη εμφάνιση τους. Ήδη, οι πρώτες προσκλήσεις έχουν απευθυνθεί, αλλά η ουσία του πράγματος κρύβεται στο πως θα κινηθούν αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους υπόχρεους.