Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η ακτινογραφία των επενδύσεων σε ακίνητα στην πόλη.




Τις προοπτικές του κλάδου των ακινήτων και της διαχείρισης γης θα συζητήσουν επαγγελματίες του χώρου στο 8ο RED Business Forum στο Μέγαρο Μουσικής την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013.

Έχοντας ως στόχο να ενώσει τις φωνές και τις απόψεις όλων των παραγόντων που μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα, στο διεθνές συνέδριο, που διοργανώνει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το περιοδικό RE+D (Real Estate and Development), συμμετέχουν σημαντικοί παράγοντες τόσο του επιχειρηματικού όσο και του πολιτικού αλλά και του επιστημονικού κόσμου.

Το συνέδριο θα χαιρετίσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας , ενώ οι εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Παύλος Θώμογλου θα μιλήσει για τη νέα ατζέντα που διαμορφώνεται στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

Έρευνα της ΤτΕ
Στοιχεία για τις επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά ακινήτων, καθώς και τους παράγοντες που διαμορφώνουν τις αξίες σε 25 πόλεις της Ελλάδα θα δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος κατά την παρουσίαση έρευνας που εκπονήθηκε ειδικά για το 8ο RED Business Forum.

Τα «οχήματα» της ανάπτυξης
Τα επενδυτικά οχήματα που θα οδηγήσουν στην επιστροφή των επενδύσεων θα αναλύσουν οι επικεφαλής των σημαντικότερων Ανωνύμων Εταιρειών Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ). Οι κ.κ. Γιώργος Χρυσικός Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Properties, Γιάννης Παναγιωτίδης αντιπρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ, Κυριάκος Ευαγγέλου Διευθύνων Σύμβουλος της ICI REIC και Άρης Καρυτινός Διευθύνων Σύμβουλος σε μια συζήτηση που θα συντονίσει ο κ. Ευάγγελος Κοντος θα σκιαγραφήσουν την αγορά των ΑΕΕΑΠ και το πώς αυτή θα διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια μετά από τις αλλαγές στο Θεσμικό πλαίσιο και την εμφάνιση νέων επενδυτικών σχημάτων.

Αναλαμβάνοντας περισσότερο ρίσκο
Οι χρυσοί κανόνες που μεγιστοποιούν την αξία ενός περιουσιακού στοιχείου καθώς και η μορφή των επενδύσεων σε μια εποχή αυξημένου ρίσκου, είναι τα θέματα που θα συζητηθούν κατά την θεματική ενότητα Real Estate/Real Economy την οποία θα συντονίσει ο κ. Τάσος Κοτζαναστάσης, Διευθύνων Σύμβουλος της 8GCP και στην οποία συμμετέχουν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zeus Capital Investors κ. Στυλιανός Ζαββός, o Διευθυντής Ανάπτυξης της Hines κ. Paul Γομόπουλος και Διευθυντής της Dolphin Capital Investors κ. Σπύρος Τζοάννος.

Η κωδικοποίηση της πόλης
Τη δυνατότητα δημιουργίας ενός εργαλείου μέτρησης ευημερίας μιας πόλης, με καθορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένη μεθοδολογία συλλογής, ανάλυσης και επεξεργασίας των στοιχείων που το διαμορφώνουν, θα αναλύσει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Property Services κ. Δημήτρης Ανδρίτσος

12 καυτά ερωτήματα για τα παραθεριστικά
Στο θέμα της τουριστικής κατοικίας ως επενδυτικό προϊόν, θα εστιάσει τραπέζι εργασίας στο οποίο θα τοποθετηθούν η κυρία Ζωή Κυπριάνοβα, αντιπρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, ο κ. Κωνσταντίνος Καρατσόλης νομικός σύμβουλος του υπουργείου Περιβάλλοντος και η κυρία Αδαμαντία Φωκά, διευθύντρια της εταιρείας HVS Hellas και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του RICS.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Savills Hellas κ. Δημήτρης Μανουσάκης ο οποίος θα αναφερθεί και στα συμπεράσματα σχετικής έρευνας για την παραθεριστική κατοικία στη Μεσόγειο που έχει εκπονήσει ο διεθνής Οίκος.

Μητρόπολη: Η Αθήνα ως «παγκόσμια πόλη»
Το ρόλο που θα μπορούσε να διεκδικήσει η Αθήνα στο διεθνές στερέωμα ως «παγκόσμια πόλη» θα συζητήσουν οι συμμετέχοντες στην τελευταία θεματική ενότητα του 8th RED Business Forum. Με αφορμή το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο και τα θεσμικά εργαλεία χωροθέτησης χρήσεων γης και χρηματοδότησης αστικών αναπλάσεων (ΕΣΠΑ, JESSICA, ΕΠΠΕΡΑΑ) θα αναλυθούν σημειακές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την TΑΥΤΟΤΗΤΑ της πόλης την εποχή της Οικονομίας της Πληροφορίας.

Στο τελευταίο ζήτημα εκτενή παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο διευθυντής και συνιδρυτής του Senseable City Lab του ΜΙΤ καθηγητής Carlo Ratti.

Τους τρόπους με τους οποίους μια μητρόπολη μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις θα παρουσιάσει ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα τοποθετηθούν ο κ. Σωκράτης Αλεξιάδης, Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, ο κ. Νίκος Μαντζούφας Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, ο κ. Γρηγόριος Δούνης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ, ο κ. Γιάννης Διαμαντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ARXIKON, ο κ. Άρης Ματιάτος πρόεδρος της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, ο κ. Ευθύμιος Φλώρος, διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, ο κ. Θανάσης Σχίζας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ και ο κ. Κώστας Φωτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Investment.

Την συζήτηση θα συντονίσουν ο εκδότης του περιοδικού RE+D κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης και ο κ. Νικηφόρος Χαραγκιώνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χαραγκιώνη.