Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

400 εκατ. ευρώ για την "Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης".



Η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για την "Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης." Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, "η προσφορά αυτή αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσουν, μέσα στην εβδομάδα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας".

Η AGC Jermyn Street ανήκει στο αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners. Στο μετοχικό κεφάλαιό του φέρεται να συμμετέχουν με συντριπτική πλειοψηφία δύο κρατικά funds του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, και με μικρό ποσοστό η τουρκική Dogus.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης περιλαμβάνει το ξενοδοχείο Arion resort & spa συνολικής δυνα΅ικότητας 123 δω΅ατίων, συγκρότη΅α κα΅πανών συνολικής δυνα΅ικότητας 58 δω΅ατίων, τη ξενοδοχειακή ΅ονάδα The Westin Athens συνολικής δυνα΅ικότητας 160 δω΅ατίων και το ξενοδοχείο Αφροδίτη που παραμένει κλειστό. Αποτελείται επίσης, από την παραλία Astir beach, εστιατόρια πολυτελείας, συνεδριακές αίθουσες και χώρους εκδηλώσεων, βοηθητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα, όπως και χώρους στάθ΅ευσης αυτοκινήτων και ελικοδρόμιο.