Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Σκορδάς: θα νομοθετήσουμε για τους πλειστηριασμούς μονομερώς.



Σε μονομερή νομοθετική λύση, σύμφωνα με το ethnos.gr, για το ζήτημα της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είναι διατεθειμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση, σε περίπτωση που δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία με την τρόικα εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Ο κ. Σκορδάς, μιλώντας στον Σκάι, επαναβεβαίωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των "οικονομικά αδύναμων", περιλαμβανομένων των μικρομεσαίων στρωμάτων. Δήλωσε ότι οι δικαστικές αποφάσεις σε βάρος δανειοληπτών που δεν έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση και πλειστηριασμό λόγω των υφιστάμενων προστασιών ανέρχονται σε περίπου 66.000 από το 2009, ενώ υπογράμμισε ότι το πλαίσιο "Παπαθανασίου", μέσω του οποίου προστατεύεται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας δανειολήπτη για δάνεια έως 200.000 ευρώ, δεν πρόκειται να διατηρηθεί, έχει κριθεί ως "υπερβολή" να υπάρχουν προστασίες για ακίνητα πέραν της πρώτης κατοικίας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, τέλος, έκανε την εκτίμηση ότι οι δανειολήπτες που καλύπτονται από το πλαίσιο Παπαθανασίου ανέρχονται περίπου σε 14.000 και αρνήθηκε τις καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για πωλήσεις δανείων από τις τράπεζες σε funds, λέγοντας ότι "δεν έχω υπόψη μου να έχουν πωληθεί στεγαστικά δάνεια σε funds".