Τέσσερα ραντεβού έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο για το θέμα των πλειστηριασμών, ωστόσο, λύση και συμφωνία δεν υπήρξε.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα της άρσης της απαγόρευσης παραμένει ανοικτό και πλέον τις τελικές αποφάσεις καλούνται να τις λάβουν σε ανώτατο επίπεδο. Δηλαδή ξεπερνά τα όρια της τρόικας και πάει στα χέρια των Όλι Ρεν, Κριστίν Λαγκάρντ και Μάριο Ντράγκι.
Την Κυριακή οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν για μία ακόμη φορά στους όρους και τις προϋποθέσεις για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους τραπεζικούς πλειστηριασμούς και σύμφωνα με πληροφορίες οι Πολ Τομσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, ζήτησαν να ενημερώσουν τους προϊσταμένους τους προκειμένου να λάβουν τις εντολές με βάση τις οποίες θα κινηθούν.
Δεν αποκλείεται οι δύο πλευρές να συναντηθούν και σήμερα, αλλά μόνο αν υπάρξει πολιτική απόφαση από τους προϊσταμένους της τρόικας.
Η κυβέρνηση επιμένει στην παράταση για ένα χρόνο της προστασίας της πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία 150-180 χιλιάδες ευρώ αλλά πιθανότατα και στη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, όπως για παράδειγμα ένα οικογενειακό εισόδημα γύρω στα 20 χιλιάδες ευρώ.
Από το 2015 η κυβέρνηση προτείνει το ιρλανδικό πρότυπο ή το πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά στην εξωδικαστική προστασία. Δηλαδή αρχές και κανόνες με τους οποίους θα λαμβάνεται υπόψη η οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, θα υπάρχει ο μεσολαβητής ο οποίος θα επιλύει τα ζητήματα πριν καταλήξουν στα δικαστήρια και θα εισαχθούν όροι όπως «αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης» και «συνεργάσιμος δανειολήπτης».