Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μέχρι το Σάββατο θα έχει "κλείσει" το θέμα των πλειστηριασμών.



Αύριο Πέμπτη, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, φαίνεται ότι θα κατατεθεί στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, ώστε να συζητηθεί την Παρασκευή στην αρμόδια επιτροπή και το Σάββατο στην Ολομέλεια, όπου και θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Σημειώνεται, μάλιστα ότι για να γίνει αυτό, η Βουλή θα παρατείνει τις εργασίες της, κατά 24 ώρες για να ψηφιστεί η σχετική ρύθμιση, καθώς αμέσως μετά θα διακόψει για τις γιορτές και θα επαναλειτουργήσει στις 7 Ιανουαρίου. Η νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς αναμένεται να κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενδεχομένως μαζί με τη διάταξη για τον ΦΠΑ στην εστίαση.

Στη ρύθμιση αναμένεται να υπάρχουν κριτήρια, όπως η περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη, το εισόδημά του και μία minimum καταβολή της οφειλής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, η ρύθμιση θα αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 160.000 ή 180.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα του δανειολήπτη από 20.000 έως 25.000 ευρώ και πληρωμή μίας ελάχιστης μηνιαίας δόσης.