Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΜΙΔΑ: απειλείται με απονέκρωση κάθε συναλλαγή σε ακίνητη περιουσία στη χώρα μας.



"Με μιά σειρά από φορολογικά μέτρα που αποτελούν καρφιά στο φέρετρο της κτηματαγοράς και της ιδιοκτησίας, απειλείται με πλήρη απονέκρωση κάθε συναλλαγή σε ακίνητη περιουσία στη χώρα μας" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ.

Ταυτόχρονα, παρουσιάζει σε ένα συνοπτικό πίνακα τις θετικές και αρνητικές αλλαγές που έχουν νομοθετηθεί ή αναμένονται, ώστε να μπορεί κανείς να καταλάβει με μιά ματιά, "ποιά θα είναι η κατάσταση στην αγορά το έτος 2014, και γιατί με τέτοια μέτρα δεν θα μπρέσουμε ποτέ να βγούμε από την ύφεση!"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ KTHMATAΓOΡA ΑΠΟ 1.1.2014

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΘΕΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ:

1.ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΠΟ 10% ΣΕ 3% 1. ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΦΟΡΟΥ, ΔΙΠΛΟΥ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΟΥ!
2. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ
2. ΕΠΙΒΟΛΗ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΕΠΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (!) ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ, ΛΟΓΩ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ!
3. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΠΙ ΑΓΟΡΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΑΞΙΑΣ 250.000 3. ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ 11 - 33% + ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 1-4%
4. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ, ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΦΕ (Ανακοινώθηκε ότι θα ανακληθεί)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ:


1.ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ 15%, ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΩΛΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΩΛΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟ ΤΟΥ 2007, ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Η ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ!
2.Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ ΔΙΕΤΙΑΣ!