Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Υπερτιμημένες έως 30% εμφανίζονται οι αξίες των κατοικιών στην Κίνα .


Υπερτιμημένες έως 30% εμφανίζονται οι αξίες των κατοικιών στην Κίνα.

Εως 30% θα πρέπει να μειωθούν οι τιμές των κατοικιών στην Κίνα έως ότου θεωρηθούν λογικές, ανέφερε πρόσφατα επίσημος Κινέζος αξιωματούχος, δείγμα των προθέσεων των ιθυνόντων για περαιτέρω περιορισμό της αγοράς κατοικίας και αποφυγή φαινομένων φούσκας σε αυτήν.

Σύμφωνα με τον Χε Κενγκ, υποδιευθυντή της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων της Κίνας, οι τιμές των κατοικιών θα βρεθούν σε φυσιολογικά επίπεδα όταν ισούνται με τις ετήσιες απολαβές ενός νοικοκυριού για περίοδο έξι ετών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι αξίες θα υποχωρήσουν το ίδιο σε κάθε περιοχή και κάθε πόλη. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση, ανέφερε ο κ. Χε Κενγκ.

Πάντως, τα παραπάνω μεταφράζονται σε μείωση των τιμών κατά 30% σε σχέση με τα σημερινά τους επίπεδα. Η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει επιδείξει κανένα σημάδι χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού της ανόδου των τιμών, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί και φέτος η επιβολή αυστηρότερων κριτηρίων λήψης στεγαστικών δανείων, ενώ τόσο η Σαγκάη όσο και το Πεκίνο έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουν και κατά το 2012 την επιβολή περιορισμών στην απόκτηση κατοικίας.

Ετσι, όπως ήταν αναμενόμενο, το 2011 χαρακτηρίστηκε το χειρότερο έτος για τις τιμές των κατοικιών, καθώς μόλις δύο από τις 70 πόλεις που περιλαμβάνονται στις μετρήσεις είδαν τις αξίες να ενισχύονται.

Πηγή www.kathimerini.gr