Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Οι Γερμανοί τα παίρνουν όλα και στα ακίνητα.

Η Γερμανία και η Πολωνία αναδεικνύονται οι νικητές της κρίσης χρέους, πανευρωπαϊκά στον κλάδο του real estate. Η κρίση χρέους μετεξελίσσεται σε stress test για την ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων, οδηγώντας τους περισσότερους επενδυτές να αναθεωρήσουν την επενδυτική τους στρατηγική.
Στο πλαίσιο αυτό, 167 επενδυτές και διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων θεωρούν αυτή την στιγμή τη Γερμανία ως το πλέον ασφαλές ''ευρωπαϊκό'' λιμάνι, λόγω των αντιστάσεων που επιδεικνύει η γερμανική οικονομία σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή αγορά.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν με βάση την έρευνα που διενήργησε η Union Investment, με συνεντεύξεις σε 167 επενδυτές ακινήτων στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Ενας στους δύο επενδυτές έκριναν οτι η γερμανική αγορά θα βγεί δυνατότερη από την κρίση, ενώ στις χώρες που θα επιβιώσουν είναι επίσης η Πολωνία, η Τουρκία, η Σουηδία και η Ελβετία.
Επιπλέον, όταν ρωτήθηκαν σχετικά με τις μεσοπρόθεσμες/ μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κρίσης χρέους ποσοστό 70% προέβλεψε μία μακρά περίοδο αβεβαιότητας σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές ακινήτων, ενώ ένα 90% δηλώνει ότι «θα επικεντρωθεί σε σταθερές αγορές της Βορείου Ευρώπης» διαβλέποντας επίσης μεγαλύτερη ''ψαλίδα'' μεταξύ Βορρά και Νότου. Πηγή www.ered.gr