Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλαγές και επαναπροσδιορισμοί για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων 2014.



Το ΥΠΟΙΚ προβαίνει σε περιορισμένες παρεμβάσεις και αλλαγές επί του προσχεδίου που ετοίμασε για τον νέο φόρο ακινήτων του 2014.

Το σκεπτικό είναι να κάμψει τις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις, που εκδηλώνονται ακόμα και στο εσωτερικό των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Υπάρχει από το Υπουργείο ο ισχυρισμός ότι περιθώρια για διορθώσεις υπάρχουν, αλλά το νομοσχέδιο θα πάρει σύντομα το δρόμο για ψήφιση στη Βουλή.

Διορθώσεις γίνονται διαρκώς στο σχέδιο νόμου, αλλά αυτές αφορούν συγκεκριμένες διατυπώσεις χωρίς μεταβολές στις κλίμακες υπολογισμού του φόρου μέχρι στιγμής. Μετά από τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, πληροφορίες ανέφεραν πως οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής συμφωνίας για την κυβέρνηση, να επανεξεταστούν τα δεδομένα και να τροποποιηθούν ορισμένες παράμετροι ώστε να κατατεθεί με νέα μορφή το σχέδιο για το νέο φόρο ακινήτων.

Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε χθες ότι "η νέα φορολογία είναι ακόμη υπό επεξεργασία, το δε σχέδιο νόμου θα οριστικοποιηθεί μετά τη διαβούλευση με τα κόμματα της κυβέρνησης και τη δημόσια διαβούλευση. Ως εκ τούτου οι σχετικές πληροφορίες και οι πίνακες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή".