Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Εργολάβοι και επενδυτές θέλουν ταχύτερες και φθηνότερες κατασκευές.



Τόσοι οι εργολάβοι, όσοι και οι επενδυτές, θέλουν οι κατασκευές να φτιάχνονται γρηγορότερα και φθηνότερα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό Βαρόμετρο της Arch-Vision για το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Η τριμηνιαία έκθεση, που εξετάζει πάνω από 1.600 αρχιτέκτονες σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, δείχνει ότι οι περιορισμένοι οικονομικοί πόροι και η επιθυμία για την ταχύτερη αξιοποίηση των κτιρίων είναι προκλήσεις που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Για τους αρχιτέκτονες, οι χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και οι Κάτω Χώρες, είναι αδύνατο, να φτάσουν στα επίπεδα κατασκευών προ κρίσης. Για το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Πολωνία, οι αρχιτέκτονες εκτιμούν, ότι για να φτάσουν στα επίπεδα προ κρίσης, θα πάρει περίπου 1 με 5 έτη.

Σε επτά από τις οκτώ χώρες, που διεξήχθει η έρευνα, η ζήτηση για φθηνότερα κτίρια, λαμβάνει ήδη χώρα. Στην Ιταλία, μόνο το ένα τρίτο των ερωτηθέντων θεωρούν ότι συμβαίνει σήμερα, ενώ το 41% αναμένει αυτό, να είναι η τάση στα επόμενα 1 έως 3 έτη.

Η πίεση από την αγορά απαιτεί επανεξέταση της όλης διαδικασίας κατασκευής και τον εντοπισμό περιοχών όπου τα χρήματα και ο χρόνος μπορούν να εξοικονομηθούν, αναφέρει η Arch-Vision. Η αποτελεσματικότερη εργασία, με λιγότερους αλλά τακτικούς συνεργάτες, που παρέχουν περισσότερες προκατασκευασμένες και ολοκληρωμένες λύσεις αντί των χωριστών προϊόντων, φαίνεται ότι αποτελούν μερικούς από τους τρόπους για να απαντήσουν στις ανάγκες της αγοράς, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.