Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Στο σφυρί τα ξενοδοχεία των τραπεζών.




«Σε τρία χρόνια οι τράπεζες θα έχουν πουλήσει τα ακίνητα που διαθέτουν και θα έχουν φύγει από δραστηριότητες εκτός τραπεζικού κλάδου». Αυτή είναι η πρόβλεψη ειδικών της αγοράς μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται οι τραπεζίτες από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. την περιβόητη πλέον Dgcom.

Οι κοινοτικοί πιέζουν για πώληση των «φιλέτων» που διαθέτουν και αποχώρηση από κλάδους όπως ο ξενοδοχειακός, δείχνοντας έτσι την Εθνική τράπεζα με τον Αστέρα Βουλιαγμένης, την Alpha Bank με το Χίλτον αλλά και τη Eurobank με το King George που της ανήκει.

Ετσι, δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα, να υπάρξουν πωλήσεις σημαντικών ξενοδοχειακών μονάδων που διαθέτουν οι τράπεζες, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και αλλού, όπως π.χ. το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Καψής στην Ιξιά Ρόδου που έχει περάσει στα χέρια της Eurobank.

Το μεγάλο παιχνίδι ασφαλώς θα γίνει με τις εταιρείες ακινήτων που διαθέτουν οι τράπεζες και ιδιαίτερα με την Εθνική Πανγαία η οποία αναζητά αγοραστή, τουλάχιστον για ένα μεγάλο ποσοστό της.