Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

H τρόικα έβαλε... χέρι στο ΤΑΙΠΕΔ για τις καθυστερήσεις.




«Χέρι» στο ΤΑΙΠΕΔ για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις και αξιοποιήσεις ακινήτων, έβαλε η τρόικα κατά τη χθεσινή συνάντηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τροϊκανοί δεν έθεσαν θέμα ελέγχου του Ταμείο από ξένο αλλά ζήτησαν επιτάχυνση των διαδικασιών και πιο ευέλικτες πολιτικές.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με το κενό εξουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς έχει περάσει πάνω από 1 μήνα από την απομάκρυνση του Στ. Σταυρίδη και δεν έχει τοποθετηθεί νέος πρόεδρος. Μάλιστα, η εκκρεμότητα αυτή έχει «κολλήσει» project όπως το sale and lease back 28 ακινήτων, αλλά και η αξιοποίηση του ακινήτου στο Παλιούρι, τα οποία παρουσιάστηκαν χθες στην τρόικα. Αν και είναι ώριμα έργα δεν μπορούν να πάρουν το πράσινο φως διότι δεν μπορεί να συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο.

Επίσης, οι τροικανοί ζήτησαν επιτάχυνση και στο θέμα του Ελληνικού που έχει «βαλτώσει» καθώς και στοιχεία για το νέο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ. Παράλληλα, η ελληνική πλευρά ως επόμενα βήματα ανέφερε την αξιοποίηση των αεροδρομίων, των λιμένων αλλά και την εκμετάλλευση μεγάλων ακινήτων.