Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Νέα ήθη στα ακίνητα: ανταλλαγές ακινήτων, μετακόμιση στην επαρχία.



Χιλιάδες είναι τα πωλητήρια για πώληση ακινήτων ηλικίας 10 ετών και πάνω, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις αγοράστηκαν τα τελευταία χρόνια σε υψηλότερες τιμές, μέσω δανεισμού και οι κάτοχοι τους αδυνατούν να πληρώσουν, τις δόσεις.Οι ιδιοκτήτες αυτοί, υπό το φόβο της κατάσχεσης από την τράπεζα αλλά και λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης και της ανεργίας, προσπαθούν να τα πουλήσουνε και να μετακομίσουνε από τα αστικά κέντρα στην επαρχία.

Επίσης, οι πωλήσεις προέρχονται και από αλλοδαπούς που αναζητούν αγοραστές για την περιουσία τους, καθώς έμειναν χωρίς δουλειά και επιστρέφουν στην πατρίδα τους, αλλά και από Έλληνες που πουλάνε την περιουσία τους και φεύγουν για το εξωτερικό.

Πολλοί βέβαια είναι και αυτοί που προσπαθούν να πουλήσουν τα σπίτια τους για να αγοράσουν κάτι φθηνότερο ή να μειώσουν το κόστος διαμονής τους, μετακομίζοντας στην "πατρική" εστία.

Ένα ακόμα φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είναι αγγελίες για "ανταλλαγές" ακινήτων. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών κυρίως στην Αθήνα, αναζητούν ακίνητο στην επαρχία για να μετακομίσουν, με "ανταλλαγή". Η "ανταλλαγή" ισχύει και για άλλες κατηγορίες ακινήτων, όπως διαμέρισμα με αγροτεμάχιο κτλ..

Οι περισσότεροι βέβαια που πουλάνε είναι αυτοί που δεν μπορούνε να καλύψουν τις οφειλές τους, λόγω των πολλών χαρατσιών στην ακίνητη περιουσία, λένε παράγοντες της αγοράς.



Πηγή www.buildnet.gr