Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Για απιστία παραπέμπεται η Διοικούσα του ΤΕΕ.



Για κακουργηματική πράξη καλείται να απολογηθεί η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος μετά την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα. Ως λόγος εμφανίζεται η απώλεια δημόσιων πόρων από την συνεχιζόμενη απεργία των μηχανικών για την είσπραξη προστίμων από την τακτοποίηση αυθαιρέτων.
Αναφορικά με τις παραπάνω αιτιάσεις ο πρόεδρος του ΤΕΕ ο Χρ. Σπίρτζης δήλωσε πως αυτό δεν συμβαίνει, καθώς όλες οι δικαιοπραξίες επί ακινήτων μπορούν να εξυπηρετούνται και όπως με τις δηλώσεις των αυθαιρέτων υπάρχει απόλυτη ευχέρεια οι σχετικές καθυστερήσεις μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος να καλυφθούν αμέσως μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων. Χαρακτηριστικά πρόσθεσε ότι «Το σύστημα ΔΙΑΣ δεν ανήκει στο ΤΕΕ. Έχουμε αναστείλει τη λειτουργία όλου του συστήματος, δεν έχουμε κατεβάσει διακόπτες...»
Το Επιμελητήριο -από την πλευρά του- επιρρίπτει ευθύνες στο ΥΠΕΚΑ για την μη προσέλευση πολιτών για νομιμοποίηση αυθαιρεσιών καθώς «η αγορά βρίσκεται εν αναμονή νέων ευνοϊκότερων ρυθμίσεων», ενώ τονίζει πως «οι μελετητές αναμένουν διευκρινιστικές διατάξεις για την εφαρμογή του ΝΟΚ με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καταθέσουν άδειες».