Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αττική: Μαζικό "ξεπούλημα", σε τιμές ευκαιρίας, για πάνω από 2.000 πολυτελέστατες κατοικίες.



Στο "σφυρί" φαίνεται ότι έχουν βγει περισσότερες από 2.000 πολυτελέστατες κατοικίες των βορείων και των νοτίων προαστίων της Αττικής, σύμφωνα με εκπροσώπους μεγάλων μεσιτικών γραφείων."Πρόκειται για βίλες, επαύλεις με πισίνες και κήπους, μονοκατοικίες σε μεγάλα οικόπεδα, ανακαινισμένες πέτρινες κατοικίες, τεράστιες μεζονέτες, αλλά και luxurious οροφοδιαμερίσματα εμβαδού 170 τ.μ. και πάνω, που στη συντριπτική τους πλειονότητα ανήκουν σε επιχειρηματίες και στελέχη που μεσουράνησαν την προηγούμενη δεκαετία και, λόγω κρίσης, έχουν βρεθεί πλέον στο περιθώριο" αναφέρει η εφημερίδα "Επενδυτής".
Οι βίλες αυτές βρίσκονται κυρίως στην Βούλα και το παραλιακό κομμάτι του Αλίμου, στη Βάρη, Βάρκιζα, Φιλοθέη, Νέα Ερυθραία, Κάτω Κηφισιά, Θρακομακεδόνες κτλ.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα "κάτι η υπέρμετρη φορολόγηση, τα τεκμήρια διαβίωσης και το υψηλό κόστος συντήρησης τέτοιων σπιτιών, κάτι το "κούρεμα" των αποδοχών και η δραματική πτώση στη ζήτηση όσον αφορά τους large επιχειρηματίες, έχουν οδηγήσει στο μαζικό "ξεπούλημα" και μάλιστα σε τιμές ευκαιρίας".