Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ξεμπλοκάρει οριστικά η αξιοποίηση της Κασσιώπης.



Οριστικά το πράσινο φως στην αξιοποίηση της έκτασης στην Κασσιώπη Κέρκυρας, έδωσε το ΣτΕ καθώς ήρθη και το τελευταίο εμπόδιο με τη μετακίνηση του Ναυτικού Οχυρού.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας υπό το Σύμβουλο Ν. Ρόζο έκρινε νόμιμο το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με βάση της σχετική γνωμοδότηση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) που εκδόθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, δίνοντας την έγκριση για τη μετακίνηση του Ναυτικού Οχυρού (με ραντάρ του ΝΑΤΟ), του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος που «βλέπουν» στα στενά με την Αλβανία, κλπ.) που είχε αρχικά «κοπεί» για λόγους ασφαλείας.

Το Ε΄ τμήμα ΣτΕ πριν από λίγες εβδομάδες έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο ΠΔ, καθώς το ΑΝΣ είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της μετακίνησης του Ναυτικού Οχυρού σε νέα θέση χωρίς να γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία με συνέπεια να μην μπορεί ει των προτέρων να απαντηθεί κατά πόσον καλύπτονταν πλήρως οι ίδιες προϋποθέσεις για την εθνική ασφάλεια που πληρούσε η προηγούμενη θέση.

Παράλληλα προβλεπόταν ότι στη νέα θέση ουσιαστικά ταυτίζονται η απαγορευμένη και η επιτηρούμενη ζώνη του Ν. Οχυρού, χωρίς να διαβεβαιώνεται ότι δεν δημιουργείται έτσι κάποιο πρόβλημα ασφάλειας, αφού στο παρελθόν προβλεπόταν μεγάλης έκτασης επιτηρούμενη ζώνη.