Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Χρειάζονται 32 άδειες για να πουληθεί ένα νησί.



Ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση χαρακτηρίζεται η αγοραπωλησία ενός νησιού στη χώρα μας καθώς απαιτούνται πλήθος αδειών από πολλά και διαφορετικά υπουργεία και φορείς.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας "Ακίνητα Νet" Δ. Μάντζαρη, όπως αναφέρει στοhttp://6meres.gr/ "μέχρι το τελικό συμβόλαιο, καθώς για την τελική φάση, χρειάζονται 32 άδειες. Μεταξύ αυτών, χρειάζεται η έγκριση τεσσάρων υπουργείων. Συγκεκριμένα, από το Εθνικής Αμυνας, το Γεωργίας, το Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και το Πολιτισμού. Επιπλέον, απαιτείται έγκριση από το Πολεμικό Ναυτικό και την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ πρέπει να γίνει προσύμφωνο με διαλυτική αίρεση για έξι μήνες, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές άδειες στο όνομα του αγοραστή (άρθρο 25-30 ν. 1890/92 και ν. 2148/52)".
Ολα αυτά τα εμπόδια όπως αναφέρεται, αναμένεται να "ξεπεράσει" η κυβέρνηση προωθώντας ειδικές ρυθμίσεις, με στόχο το εύκολο "πούλημα" νησιών. Συγκεκριμένα σημειώνεται ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για να ξεφυτρώσουν βίλες σε ακατοίκητα νησιά άνω των 500 στρεμμάτων.