Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κόβουν το ρεύμα αλλά δεν γλιτώνουν την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα.



«Η ΔΕΗ θα εκδώσει κανονικά λογαριασμό για ακίνητα που είχαν ρεύμα έως τις 17 Σεπτεμβρίου και όπου χρειαστεί θα δώσει τα ονόματα στο αρμόδιο υπουργείο.
Δεν θα γλιτώσουν την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα όσοι ιδιοκτήτες διέκοψαν την παροχή ρεύματος μετά τις 17 Σεπτεμβρίου, διευκρινίζει η ΔΕΗ, καθώς τις τελευταίες ημέρες τριπλασιάστηκαν οι αιτήσεις διακοπής φτάνοντας τις 80 ημερησίως. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ, Γιώργου Μπίτζα, «η ΔΕΗ θα εκδώσει κανονικά λογαριασμό για τα ακίνητα που είχαν ρεύμα έως τις 17 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, όπου χρειαστεί, θα δώσει τα ονόματα, στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχει νόημα να γίνει διακοπή».
Πάντως, η τροπολογία που ψηφίζεται, εκτός απροόπτου σήμερα στη Βουλή, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ η Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι δεν θα την ψηφίσει. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες οι ξενοδόχοι τόνισαν ότι εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες απειλούνται με λουκέτο και η τουριστική βιομηχανία θα εισέλθει σε ύφεση, αν δεν υπάρξει κάποια τροποποίηση, έστω και την ύστατη στιγμή, από το υπουργείο Οικονομικών.
Μάλιστα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος επισήμαναν πως το μέτρο αυτό απομειώνει δραστικά την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ωθεί σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη επιβάρυνση αναλογεί ποσοσταία στο 15% με 20% του τζίρου τους.
Τουρισμός
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης, ζήτησε την ισότιμη μεταχείριση όλων των επιχειρηματικών φορέων της Ελλάδας που ασκούν εξαγωγική δραστηριότητα υπογραμμίζοντας ότι επιτέλους θα πρέπει να αναγνωριστεί ο ρόλος του τουρισμού στην ελληνική οικονομία.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος, ανάφερε χαρακτηριστικά πως μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Αθήνα θα κληθούν να πληρώσουν ειδικό τέλος μισό εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα ξενοδοχεία στη Ρόδο και την Κρήτη μικρής δυναμικότητας (30 εώς 40 δωμάτια) θα κληθούν να πληρώσουν ποσά της τάξης των 15.000 έως 20.000 ευρώ. Αλλωστε όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέτσος ήδη στην Αθήνα έχουν παύσει τη λειτουργία τους 10 ξενοδοχεία, ενώ δεν αποκλείει και το κλείσιμο κι άλλων τουριστικών μονάδων.
Αδυναμία πληρωμής του ειδικού τέλους επί των ακινήτων από τους δημοσίους υπαλλήλους δηλώνει η ΑΔΕΔΥ καλώντας τους βουλευτές να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους την επιβολή του νέου φόρου. Παράλληλα, οι έμποροι συγκαλούν έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με σκοπό να αξιολογηθεί κάθε νομική δυνατότητα προσφυγής για αναστολή καταβολής των έκτακτων φόρων.
Πηγή www.imerisia.gr