Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Απόσυρση του τέλους επί των ακινήτων ζητούν οι κατασκευαστές.



Ο Σύνδεσμος Οικοδομικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος ζητεί την άμεση απόσυρση του μέτρου της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα.
Ο κατασκευαστικός κλάδος είναι για μια ακόμη φορά εξιλαστήριο θύμα τονίζει ο Σύνδεσμος Οικοδομικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος (ΣΟΕΒΕ) με αφορμή την επιβολή της έκτακτης εισφοράς, ζητώντας την άμεση απόσυρση του μέτρου.
«Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση παρουσιάζεται αναξιόπιστη. Παρά τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ,ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι εισπρακτικοί φόροι ,η παρουσία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ είχε διαφορετική εξέλιξη. Βρέθηκε η εύκολη λύση: Η φορολόγηση της ακίνητης περιούσιας», τονίζει ο ΣΟΕΒΕ.
«Είναι φανερό ότι το μέτρο αυτό θα επιδράσει αρνητικά στην επιχειρηματικότητα των οικοδομικών επιχειρήσεων και σε συνδυασμό με τη μεγάλη οικονομική κρίση που διέρχεται αυτή την περίοδο η αγορά ακινήτων (χιλιάδες αδιάθετα ακίνητα) θα επιδράσει αρνητικά και την απασχόληση εκατοντάδων χιλιάδων και πλέον εργατοτεχνιτών συνεργατών μας και συνεργατών εμπλεκομένων με την οικοδομική δραστηριότητα κλάδων», υπογραμμίζει.
«Όλα τα ακίνητα θα είναι πλέον ανεπιθύμητα ! Η αδυναμία της κυβέρνησης για σωστή διαχείριση, βρίσκει ξανά εξιλαστήριο θύμα τον κατασκευαστικό κλάδο και τους ιδιοκτήτες, Η οικοδομή είναι σημαντικός μοχλός της οικονομίας και η κυβέρνηση καταφέρνει να μηδενίσει κάθε ευκαιρία ανάπτυξης», σημειώνει.
«Αν δεν υπάρξει πρόνοια, τότε είναι σίγουρο ότι είκοσι χιλιάδες (20.000) μικρομεσαίες οικοδομικές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε διακοπή των εργασιών τους και εν συνεχεία σε χρεοκοπία με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την Εθνική Οικονομία. Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν σοβαρά μέτρα και να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης, όπως και αυτό το φορολογικό μέτρο να αποσυρθεί», καταλήγει.
Πηγή www.voria.gr